• blog_07312012_valerio_leather_2_popup.jpg
  • leather.jpg
  • s.jpg
RizVN Support

آمار بازدید


امروز39
دیروز52
این هفته246
این ماه884
آمار کل41996

تغذیه جوجه شتر مرغ

شتر مرغها از لحاظ غذایی جزء حیوانات همه چیز خوار محسوب شده و پرندگانی بسیار مقاوم هستند به گونه ای که می توان آنها را با یک جیره ارزان قیمت حتی از ضایعات محصولات کشاورزی تهیه شده تغذیه می کنند .
بطور کلی غذای شتر مرغ دارای ترکیباتی مابین غذای گاو و مرغ بوده و از دو قسمت علوفه (مانند یونجه و شبدر ) و کنستانتره (شامل : جو ، ذرت ، سویا ، مکملهای معدنی و ویتامینه و....) تشکیل شده است .


میزان غذای مصرفی شتر مرغ در سنین مختلف متفاوت بوده و از 120 گرم در ماه اول زندگی و تا 5.2 کیلو گرم در رشد کامل متغیر می باشد .
با توجه به اینکه هزینه خوراک مهمترین بخش هزینه های تولیدی یک دامپرور می باشد ، صنعت پرورش شترمرغ از این لحاظ می تواند بسیار مورد توجه قرار گیرد زیرا این پرنده با مصرف خوراک روزانه پایین در مقایسه با شاخه های دیگر دامپروری هزینه های زیادی را به پرورش دهنده تحمیل نخواهد کرد ، افزون بر اینکه مواد مورد نیاز جهت تهیه خوراک این پرنده به راحتی و در همه جا در دسترس می باشد که این امر با توجه به شرایط خاص اقلیمی ایران می تواند بسیار مورد توجه قرار گیرد .
همچنین یکی دیگر از مواد قابل ذکر در تهیه تغذیه شتر مرغ ، وابستگی بسیار کم آن به منابع خارجی می باشد به گونه ای که می توان گفت تمامی مواد مورد نیاز در کشور قابل تهیه بوده و همچنین به جهت سازگاری بالای این پرنده می توان از موادی با کیفیت متوسط و بهایی ارزان در تهیه خوراک استفاده نمود .
در جداول زیر جهت آشنایی بیشتر به چند نمونه از فرمولهای غذایی مورد مصرف در تغذیه شترمرغ اشاره شده .

 

ترکیبات

یکروزه تا یک ماهه

یک ماهه تا سه ماهه

سه ماهه تا شش ماهه

شش ماهه تا تخم گذار

تخم گذار

ذرت

63/47

50

24/24

---

21/43

سویا

93/33

34/24

21/6

---

29/69

یونجه

5/12

10

35

45

30

کربنات کلسیم

1

1

---

---

2/8

DCP

28/3

29/3

76/1

7/1

85/2

نمک

4

0/5

0/36

0/3

0/4

مکمل ویتامینه

0/25

0/25

0/25

0/25

0/25

مکمل معدنی

0/25

0/25

0/25

0/25

0/25

متیونین

25/0

0/15

---

---

0/1

سبوس گندم

---

0/28

---

20

---

جو

---

---

16

32/50

10/78

صدف

---

---

0/71

0/2

---

 

 (جیره غذایی فوق با توجه به شرایط اقلیمی منطقه نگهداری ، نوع سیستم مدیریتی و فصل نگهداری برای هر یک از مزارع به صورت اخص قابل تعریف بوده و بطور ثایت برای استفاده کلیه مزارع نمی باشد)